Naturskolen tilbyder et forløb med pasning og pleje af dyr. Forløbet er opbygget i praksis omkring områdets dyr til elever i folkeskolealderen. Eleverne er med til og lærer omkring foder, daglig pasning og pleje af alle naturskolens dyr. Forløbet afsluttes med en prøve, hvor eleven selv vælger hvilket dyr de gerne vil fortælle omkring. Denne prøve bliver tilpasset den enkelte elev og deres kompetence niveau for størst mulig succesfornemmelse for eleven.

Modulet afvikles enten om morgenen eller om eftermiddagen. Eleven kommer til at følge en dyrepasser i ca 1 time ad gangen og prøve kræfter med de forskellige dyr under forløbet. Dette vil være opgaver, som f.eks at muge hestebokse, give mad/klargøre mad til dyrene, lukke dyrene ind om eftermiddagen og tjekke op på dyrene og deres velfærd.
Eleverne vil erhverve viden om hvad de enkelte dyregrupper spiser, ernæringssammensætning, hvor meget til vedligehold, tilvækst af egen kropsvægt (slagtedyr), fostertilvækst og mælkeproduktion (avlsdyr). De vil få adgang til almen viden om dyrene, deres pasningsbehov mht. foder, vand og opstaldning og adgang til at kunne udøve deres normaladfærd, samt blive bekendte med fagudtryk omkring de enkelte dyr.
For at forløbet bliver en positiv oplevelse, deltager eleverne i det omfang de formår, enten alene med farmens personale, eller med støtte fra skolens fagpersonale.
Den afsluttende prøve udføres ligeledes med de velkendte lærere/dyrepassere og tilpasses den enkelte elevs kompetenceniveau og selvvalgte ansvarsområde. Eleverne modtager et diplom og en nøglesnor for den gennemførte prøve.

Ved endt prøve er det muligt at bygge videre ved at tage naturskolens dyreguide uddannelse, hvor eleven kan hjælpe til ved børnehave eller skolebesøg under og efter forløbet. Ligesom ved dyrepasseruddannelsen følges eleven med en dyrepasser og genopfrisker fagudtryk, almen viden og får udviklet kompetencer indenfor kommunikation og historiefortælling.